Cum se realizeaza corect un test de sarcina

Cea mai usoara si mai rapida metoda de a sti daca suntem insarcinate este testul de sarcina pe care il cumparam de la farmacie.

Dar este important sa faceti testul in mod corect, pentru ca rezultatul sa fie fiabil.

Exista doua tipuri de teste de sarcina: sange si urina. In ambele cazuri, este detectata prezenta hormonului gonadotropina corionica umana (hCG), cunoscuta si sub numele de hormon de sarcina. Aceasta incepe sa apara dupa implantarea embrionului si ramane la un nivel ridicat in timpul primului trimestru de sarcina, desi dupa aceasta perioada scade, deci daca ati efectuat un test de sarcina dupa primul trimestru ar putea fi negativ.

Testul de sarcina poate fi achizitionat de la farmacie, fara prescriptie, pentru a fi facut acasa. Se compune dintr-o banda absorbanta, prezentata in mod normal intr-un cartus din plastic, care reactioneaza la prezenta hormonului gonadotropina corionica umana in urina.

Cum se realizeaza un test de sarcina

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti cand deschideti testul este sa cititi instructiunile din brosura atasata, deoarece modul de a face acest lucru poate varia de la o marca la alta. Desi se poate face in orice moment al zilei, pentru o mai mare fiabilitate, se recomanda sa o faceti la prima urina dimineata, pentru a va asigura ca va exista o concentratie mai mare a hormonului.

Daca urmati instructiunile producatorului, veti vedea ca procedura este foarte simpla si practic nu genereaza erori. Trebuie sa desfaceti testul, scoateti capacul benzii de testare si puneti-l timp de 5 secunde in contact direct cu urina in timp ce urinati. Odata ce urina este colectata, trebuie sa recapitulati testul (este important sa nu intrati in contact cu nici o alta substanta), plasati-o pe o suprafata plana si asteptati 3-5 minute pentru a citi rezultatul.

Acestea au o fiabilitate intre 75 si 97% daca rezultatul este negativ, iar daca rezultatul este pozitiv, fiabilitatea este de 99%.

Unele sunt mai sensibile decat altele, in functie de marca. Incercati sa le cumparati cele care detecteaza cea mai mica concentratie de hCG. De exemplu, un test care sustine ca detecteaza hCG la 20 mIU / ml, va fi mai sensibil decat cel care sustine ca detecteaza acest lucru la 50 mIU / ml.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *